Van Slingelandtplein 5 | 1051 DD Amsterdam

Telefoon

+31 020-6246002

E-mail

info@zoetelief.nl

shadow

Betere bedrijfskleding van ontwerp tot uitvoering

Zoetelief Bedrijfskleding levert al 120 jaar vakwerk!

Hoe houd ik bedrijfskleding lang mooi?

Hoe houd ik bedrijfskleding lang mooi?

Uiteraard wil je dat de bedrijfskleding zo lang mogelijk mooi blijft. Daarom passen wij uitsluitend sterke materialen toe die kleur- en vormvast zijn. Materialen die er tegen kunnen om 2 keer per week gewassen te worden.

Hoe moet ik bedrijfskleding onderhouden?

Een set bedrijfskleding gaat een jaar mee. Voor een fulltime kracht worden doorgaans 3 sets aangeschaft. Hiermee wordt 3 tot 4 jaar gedaan. Wanneer je meer sets per personeelslid aanschaft, dan doe je er langer mee. Wanneer je minder sets aanschaft kun je vaker wisselen van kleding. Wanneer je kleding met vlekken erin dezelfde dag wast, gaan de vlekken er beter uit. Hoe langer vlekken erin trekken, hoe lastiger het is om ze eruit te krijgen. Veel ondernemers hebben een wasmachine op de zaak staan, waardoor de sets direct gewassen kunnen worden. Bijkomend voordeel van een wasmachine op de zaak is dat alle kleding op dezelfde manier gewassen wordt, met hetzelfde wasmiddel. Hierdoor ziet alle kleding er hetzelfde uit. En ontstaat er geen kleurverschil.

Wat kan ik nog meer doen om de bedrijfskleding langer mooi te houden?

Wanneer je de wasmachine té vol doet, gaat de kleding kreuken en wordt het minder goed schoon. Wij raden aan om de trommel tot maximaal 3/4 te vullen en de kleding zo snel mogelijk uit de machine te halen zodra het wasprogramma klaar is. Zorg ervoor dat knopen en ritsen dicht zijn tijdens het wassen, dat voorkomt beschadiging. Ten slotte: gebruik een vlekkenmiddel om lastige vlekken zoals marinade, tapenade, olijfolie, haring en vet uit de kleding te verwijderen en was de kleding zo snel mogelijk. Probeer zelf uit welk soort vlekkenmiddel het beste bevalt of bekijk de tips van onze klanten.

De wasvoorschriften voor bedrijfskleding op een rijtje:

  • Vlekken op kleding zo snel mogelijk behandelen en de kleding zo snel mogelijk wassen
  • Met een wasmachine op de zaak voorkom je kleurverschil, omdat alle kleding op dezelfde manier gewassen wordt
  • Vul de wasmachine niet verder dan ¾
  • Sluit ritsen, drukkers en knopen
  • Haal de kleding zo snel mogelijk na het beëindigen van het programma uit de wasmachine en de droger
  • Raadpleeg het wasvoorschrift voor het wassen en drogen
  • Laat de kleding op hangers drogen in een goed geventileerde ruimte
  • Strijk de kleding indien nodig of gewenst

Wel of geen los schort

Soms wordt er een schort aangeschaft voor als de winkelier ook achter het vlees bewerkt. In de praktijk merken wij dat het lastig is om het schort elke keer uit en aan te trekken. Wanneer men langere tijd achter elkaar in de winkel of achter staat, dan is het goed te doen. Maar vaak wordt er heen en weer gelopen tussen voor en achter, waardoor het schort niet aangetrokken of niet uitgetrokken wordt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt, werken wij volgens de Unieke SKS Advies Methode.

Is de keuze voor het soort kleding afhankelijk van de werkzaamheden?

Bij het kiezen van bedrijfskleding wordt doorgaans geen rekening gehouden met de soort werkzaamheden. Er is geen kledingtype dat met name door slagers of met name in groentewinkels gedragen wordt. Bij het kiezen van soorten stof en kleuren wordt doorgaans wel rekening gehouden met de producten waarmee gewerkt wordt. Op een effen stof zie je meer dan op een krijtstreep stof. Bij de ene kleur zie je de ene vlek meer, op de andere kleur de andere vlek. Op een donkere stof zie je marinadevlekken niet, maar vetvlekken wel. Het denim dat op het moment vaak gekozen wordt is een gemêleerde stof, waardoor vlekken minder opvallen. Dat neemt niet weg dat kleding met vlekken snel gewassen moet worden.

Drogen in de droogtrommel of niet?

Veel kleding kan in de droogtrommel op strijkstand gedroogd worden, volg hiervoor de aanwijzingen op het etiket. Haal de kleding direct na beëindiging van het droogprogramma uit de machine. Hang de kleding uit de wasmachine en uit de droger direct op een kledinghanger. Zorg ervoor dat de ruimte waar de kleding hangt goed geventileerd is, zodat de kleding goed kan drogen.

Moet ik alle kleding strijken?

Wanneer je bovenstaande tips volgt om je kleding langer mooi te houden, dan is het doorgaans niet nodig om de kleding te strijken. De keus om alle kleding te strijken ligt dan bij de eigenaar van de onderneming. Het kan zijn dat het alleen nodig is om de boorden van de overhemden te strijken of geborduurde logo’s en teksten af en toe een keer plat te strijken.

Wil je meer weten over het onderhouden van bedrijfskleding?

Wij willen dat je bedrijfskleding zo lang mogelijk mooi blijft, daarom hebben we was instructies op onze website staan, aangevuld met veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de Unieke Zoetelief SKS Advies Methode? Schrijf je dan in voor de GRATIS Webclass.

Copyright 2023 zoetelief.nl | Privacy Statement | All Rights Reserved | J. Zoetelief B.V. KvK: 33003384 | BTW nr: | NL30 ABNA 0466.4857.27