Van Slingelandtplein 5 | 1051 DD Amsterdam

Telefoon

+31 020-6246002

E-mail

info@zoetelief.nl

shadow

Betere bedrijfskleding van ontwerp tot uitvoering

Zoetelief Bedrijfskleding levert al 120 jaar vakwerk!

Bedrijfskleding bedrukken of bedrijfskleding borduren?

Bedrijfskleding bedrukken of bedrijfskleding borduren?

Bedrijfskleding bedrukken of bedrijfskleding borduren, dat is een vraag die wij vaak krijgen. Bij de aanschaf van nieuwe kledingsets sta je voor de keus om de bedrijfskleding te laten bedrukken of het logo op je bedrijfskleding te laten borduren. Beiden opties hebben hun voor- en nadelen. Om jou te helpen met deze keus, geven wij jou meer uitleg over bedrukken en borduren van bedrijfskleding.

Bedrijfskleding bedrukken, dit zijn de voor- en de nadelen

Het laten bedrukken van bedrijfskleding is de voordelige optie die snel uitgevoerd kan worden. Tot zover de voordelen. De nadelen van bedrijfskleding bedrukken zijn dat:

 • De kleuren op deze duur vervagen
 • Er barsten in de afbeelding ontstaan
 • Delen van de afbeelding los raken
 • Tijdens het strijken kunnen er strepen vanaf de afbeelding op de stof komen

Kortom: na enige tijd wordt de afbeelding minder mooi.

Kun je daarom je bedrijfskleding nooit laten bedrukken? Je zou verwachten dat wij zeggen: laat al je bedrijfskleding borduren. Echter, om bedrijfskleding te bedrukken, gebruiken wij optimale materialen en technieken. Het logo, of de gedrukte tekst blijft geruime tijd netjes. De enige uitzondering hierop zijn polo’s bij grotere aantallen. In combinatie met de prijs, geven wij de keuze om polo’s die gebruikt worden voor bedrijfskleding, wel te laten bedrukken. Polo’s gaan namelijk minder lang mee als andere bedrijfskleding. Daardoor worden er wat minder hoge eisen gesteld aan de houdbaarheid van het logo.

Bedrijfskleding borduren, dit zijn de voor- en nadelen

Het laten borduren van bedrijfskleding kost meer, dan het laten bedrukken van bedrijfskleding. Daarbij kan na een aantal keer wassen het logo, of de geborduurde tekst wat gaan trekken. Dan moet het borduursel even gestreken worden.
De voordelen van bedrijfskleding borduren zijn:

 • Het zit stevig op de kleding
 • Het ziet er verzorgd uit
 • De kleuren blijven mooi

Kortom: de afbeelding blijft mooi. Daarom wordt bedrijfskleding bij ons altijd geborduurd. Met uitzondering van polo’s, deze worden soms bedrukt en vaak geborduurd.

De meerwaarde van een gedrukt of geborduurd logo en/of tekst op bedrijfskleding

Met een gedrukt of geborduurd logo, een bedrijfsnaam en/of een tekst kun je je bedrijfskleding personaliseren. Het is een mooi detail op je kleding. We zeggen echter niet per definitie dat logo’s op bedrijfskleding aangebracht moeten worden. Om kosten te besparen kiezen startende ondernemers er nog wel eens voor, om bij de eerste set geen logo aan te laten brengen. Het al dan niet kiezen voor een logo, is een van de stappen in de Unieke Zoetelief SKS Advies Methode.

Wat is de meerwaarde van een gedrukt of geborduurd logo op je bedrijfskleding?

Door je logo en/ of bedrijfsnaam op de bedrijfskleding te laten drukken of borduren, maak je het totaalplaatje voor de uitstraling van je winkel compleet. Het is niet mis te verstaan dat jij klaar staat om de klant te helpen. Je hebt de naam voor je onderneming met zorg gekozen. Het weerspiegelt waar jij voor staat en wat jij te bieden hebt. Je naam prijkt op de voorgevel van je pand. Het logo is ontwikkeld om een bepaalde boodschap uit te stralen. Om weer te geven wat voor een soort onderneming je hebt. Je onderneming en je logo zijn onlosmakelijk verbonden met je onderneming. Ze zijn een onderdeel van je identiteit.

“Klanten zien toch dat ik hier werk”

We horen wel eens zeggen: “Ik sta toch in de winkel en heb toch bedrijfskleding aan, dan heb ik toch geen logo nodig om duidelijk te maken dat ik hier werk?” Dat klopt helemaal, maar wanneer een collega winkelier, bijvoorbeeld de slager bij jou even een stuk kaas komt kopen, dan draagt hij zijn bedrijfskleding. Wanneer de kleding ongeveer dezelfde kleurstelling heeft, dan kan het verwarrend zijn voor de klant. Wanneer er een logo of bedrijfsnaam op de kleding geborduurd is, is het direct duidelijk wie er wel en wie er niet bij de kaaswinkel horen. Aan de andere kant is het goed voor je naamsbekendheid als jouw logo te zien is wanneer jij of je medewerkers even een boodschap doen bij andere winkeliers.

Kan er ook een andere tekst op de bedrijfskleding gedrukt of geborduurd worden?

Als je in je reclameboodschap gebruik maakt van een vaste pay-off, dan kan het waardevol zijn om deze tekst op je bedrijfskleding te laten borduren of drukken. Deze tekst kun je van boven naar beneden op je sloof zetten, of achterop de blouse of het jasje. Je maakt daarmee gebruik van de kracht van herhaling. Wanneer ze de tekst zien, wordt je onderneming weer onder de aandacht gebracht, waardoor (online) reclameboodschappen meer opvallen.
Bedenk van tevoren wel of het zin heeft om te investeren in die extra borduursels. Wanneer je bijvoorbeeld voornamelijk je klanten bedient van achter een toonbank, dan is de tekst op een sloof niet (volledig) zichtbaar. Dan is de investering waarschijnlijk niet rendabel. Dat geldt ook voor een tekst op de rug. Sta je regelmatig met je rug naar je klanten, dan kan zo’n tekst een goed idee zijn.

Welke tekst wordt waar geplaatst?

Uiteraard is het de keus van de ondernemer die bepaalt waar een logo of tekst op de kleding geplaatst wordt. Hieronder staan de meest voorkomende plaatsen:

 • Logo of bedrijfsnaam op borsthoogte, rechts of links.
 • Logo of bedrijfsnaam bovenaan op de mouw
 • Pay-off op de mouw
 • Bedrijfsnaam of Pay-off op de sloof
 • Pay-off op de rug

Wat is de Impact van een goed beeldmerk?

Een goed beeldmerk zorgt voor herkenbaarheid. Hierdoor zien mensen dat sociale mediaberichten met jouw onderneming te maken hebben en waar ze moeten zijn voor de aanbiedingen in de advertentie. Een goed beeldmerk weerspiegelt waar je onderneming voor staat en wat je te bieden hebt. Een beeldmerk voor een winkel met kinderspeelgoed heeft bijvoorbeeld een hele andere look and feel dan een beeldmerk van een viswinkel. Daarnaast is de uitstraling van een prijsknaller anders dan van een traiteur. Een goed beeldmerk is een gevoel en dit gevoel moet aansluiten bij de onderneming.

Bedrijfskleding bedrukken of bedrijfskleding borduren, de keus is aan jou

Gebruik onze ervaring om te bepalen of je jouw bedrijfskleding wilt laten borduren of bedrukken. En of je je bedrijfsnaam wilt vermelden en een aanvullende tekst wilt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je meer weten over de Unieke Zoetelief SKS Advies Methode? Schrijf je dan in voor GRATIS Webclass.

Copyright 2024 zoetelief.nl | Privacy Statement | All Rights Reserved | J. Zoetelief B.V. KvK: 33003384 | BTW nr: | NL30 ABNA 0466.4857.27